Zoek je naar een kredietvorm die flexibel is? Dan is een doorlopend krediet iets voor jou. Omdat je een vrijere uitloop hebt krijg je meer financiële ruimte om in te kunnen werken. Bij zaken waar je stelposten tegenkomt, zoals verbouwingen, dan kun je wat hoger inschrijven. Als je eens over een ruimer budget kunt beschikken dan kan dat.
Als je voor 1 bepaald doeleinde een lening nodig hebt, dan kan een doorlopend krediet weer niet de beste optie zijn. Vanwege het feit dat een doorlopend krediet een deadline mist is het bijvoorbeeld aantrekkelijk om aan te houden als reserve. Het probleem is alleen dat zo\'n krediet geld kost in de vorm van rente. Met een niet duidelijk afgebakende deadline is de kans wel erg klein dat je het afbetaalt.
Er zijn ook combinaties beschikbaar van lening en polis. Je spaart elke maand in een polis om op het einde de lening af te kunnen betalen. Je maakt zo zelf de deadline voor het afbetalen van je lening of doorlopend krediet. Je maakt dus een deadline wel mogelijk waar dat eerst niet mogelijk was. Dit kan zeker de moeite zijn, ondanks het feit dat er soms extra kosten voor in rekening worden gebracht. Het hebben van een einddatum is heel wat waard. Veel mensen onderschatten het belang hiervan. Heb je geen vastomlijnd doel voor ogen dan blijft het lastig om het eindpunt te bereiken. Klinkt simpel, uitvoering is natuurlijk wat lastiger.
Haal je niet teveel kosten op de hals en betaal je leningen snel af. Het scheelt heel wat centjes op de langere termijn. Daarnaast is financièle onafhankelijkheid, vrij zijn van leningen of financieringen, een goed doel om na te streven. Een doorlopend krediet kan dus tijdelijk een goede oplossing zijn, maar hou het niet te lang aan.
Wil je meer weten over doorlopende kredieten of kredietverlening? Kijk dan eens op het Woning Informatie Centrum voor meer info.
dinsdag 26 mei 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten